نخستین گردهمایی تخصصی مدیران صنایع استان فارس و اولین همایش کوچینگ دانش محور با هدف افزایش بهره وری و توسعه کسب و کارها در شیراز برگزار شد. در همین ارتباط دکتر سمیه رحیمیان، دبیر اجرایی نخستین همایش فصلی کوچینگ دانش محور با بیان این که این همایش نخستین همایش تخصصی از این دست می باشد که در استان فارس برگزار می شود اظهار داشت: يكي از اهداف برگزاری این همایش معرفی بينش کوچینگ به عنوان نياز اکوسیستم كسب و كارهاي استان فارس است. به گفته وی، آشنا کردن کسب و کارهای حوزه صنعت، دانشگاه ، شرکت های دانش بنیان و نوآور با مبحث کوچینگ و تأثیر آن در كسب و كارها از دیگر اهدافی است که از برگزاری این همایش دنبال می شود.
دبیر اجرایی نخستین همایش فصلی کوچینگ
دانش محور با تأکید بر این که اين كوچينگ هم تغييراتي را در درون سازمان رقم مي زند و هم يك سري تغييرات را در بيرون سازمان ايجاد مي كند، افزود: در مسير تغييرات پر شتاب ما بايد همسو با جريان تغييرات در مسير رشد و توسعه فردي و سازماني همواره به دنبال نتايج مثبت و بهره گيري از فرصت ها باشيم.
رحیمیان تصريح كرد: در زماني كه پروسه تغییر و تحول از مدیریت به رهبری پشت سر گذاشته شد، پس از این که تغییرات را پذیرفتیم، باید وارد مرحله تصمیم گیری شویم وپس از آن، برای انجام این مهم نیازمند به اقدام هستیم، در واقع عملگرایی و اقدام مستمر و موثر در کوچینگ بسیار مورد توجه قرار می گیرد.
وي با اشاره به این که در این همایش از سوی کارشناسان مختلف، چالش های گوناگون حوزه کسب و کار مورد توجه قرار گرفت، ابراز داشت: حال باید منتظر ماند و دید که مدیران کسب و کارها تا کجا حاضرند دست به عمل و اقدام بزنند و به عنوان فردی موثر در این حوزه، تصمیمات خود را عملیاتی کنند. دبیر اجرایی نخستین همایش فصلی کوچینگ دانش محور، اقدام و عملگرایی را یکی از زیبایی ها و ویژگیهای کوچینگ پس از رسیدن به راه حل دانست و گفت: امیدواریم که مسئولان و مدیران حاضر در این همایش با توجه به قول هایی که برای همکاری و شناسایی بیشتر چالش ها دادند شرایط و تسهيلاتي را براي انجام اقدامات موثر فراهم آورند. اميدواريم كه براساس پيش بيني هاي صورت گرفته در هر فصل شاهد برگزاری چنین رویدادهایی در زمینه کوچینگ و معرفی آن به کسب وکارها باشیم.
رحیمیان در پایان سخنان خود گفت: ما علاوه بر معرفی کوچینگ، امکان و ظرفیت ارائه خدمات کوچینگ به سازمان ها و شرکت ها را هم داشته و می توانیم به عنوان بیزينس کوچ، کوچ توسعه فردی و كوچ برندسازي در کنار کارکنان و مدیران قرار بگیریم و دوره های مهارت کوچینگ را برای آن ها برگزار کنیم تا از این مسیر به توسعه شخصی و توسعه سازمانی دست یابند.
در همین ارتباط سلمان لشکری، بنیانگذار مرکز جهانی کوچینگ و پرسونال برندينگ نیز اظهارداشت: سال هاست تلاش های بسیاری برای رونق و بهبود وضعیت صنعت و کسب و کارها با رویکرد کوچینگ در حال انجام است، اما متأسفانه ما نسبت به شهرهایی مانند تهران و اصفهان عقب هستیم، این در حالی است که اگر هم افزایی در ظرفیتهای موجود ایجاد شود شاهد اتفاقات بسیار خوبی درسطح استان فارس خواهیم بود.
وی ادامه داد: متأسفانه کوچینگ علی رغم اینکه یک روش مدرن جهانی است و در تمام دنیا از این روش استفاده می شود، در ایران بطور شايسته اي مورد توجه قرار نگرفته است. لشکری، کوچینگ را هنر تسهیل کردن مسیر دستیابی به اهداف و چشم اندازهای ایده آل فردی و کسب و کارها توصیف کرد و گفت: بدون شک برای انجام هر کاری با چالش هاي گوناگوني رو به رو هستیم و تا کنون با رویکردهای از جمله آموزش، مشاوره و منتورينگ برای روبه رو شدن با چالش ها بهره برده ايم، اما کوچینگ آمده تا طرحی نو دراندازد و رويكرد جدیدي را ارایه دهد.
به گفته وی، در ديگر كشورهاي جهان حدود 25 سال است که کوچینگ را به صورت جدی دنبال می کنند، اما در ایران حدود هشت سال است که این موضوع به صورت جدي مطرح شده است و از آنجا که در استان فارس شاهد حرکت جدی در این زمینه نبودیم؛ تصمیم گرفتیم با برپايي اين همايش بزرگ ملي، گام نخست را در جهت شکوفایی ظرفیتهای نهفته در افراد، کسب و کارها، شرکت های دانش بنیان و استارتآپها به كمك آموزش هاي حرفه اي كوچينگ در سطح استان برداریم. لشكري در پايان گفت: نخستين و مهمترين دستاورد اين همايش، انعقاد تفاهم نامه بین شرکت شهرکهای صنعتی فارس و دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با رويكرد كوچينگ محور بود.
با مقررات زدایی شرایط برای راه اندازی و ایجاد کسب و کار تسهیل می شود
در ادامه این همایش، محمدحسن اسدی رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری شورای شهر شیراز نیز گفت: باید مقررات و قوانین را اصلاح و برخی را حذف کنیم، به عنوان مثال در عرصه قوانین مربوط به سرمایهگذاری نیاز به چهار و پنج مقرره و قانون بیشتر نداریم؛ چراکه قوانین و مقررات دست و پاگیر هستند و با مقررات زدایی قطعاً شرایط برای راهاندازی و ایجاد کسب و کار تسهیل میشود. وی با بیان این که در رابطه با مسائل کسب و کار به خوبی شرایط کشور و وضعیت صنعتگران را درک می کنیم اظهار داشت: بدون تردید صنعتگران با مشکلات عدیده ای از جمله تورم، بی ثباتی و عدم امنیت اقتصادی، قیمت مواد اولیه و قوانین و مقررات دست و پاگیر روبهرو هستند.
عضو شورای شهر شیراز با اذعان بر این که وضعیت اقتصادی و کسب و کار و بیزینس در شرایط بحرانی و بسیار سخت و طاقتفرسا قرار دارد، بیان داشت: کارهایی که توسط صنعتگران در این شرایط سخت انجام میشود مانند مُسَکنی برای علاج واقعی درد است. اسدی با اشاره به این که کشورهای شرق آسیا در اثر ثبات و امنیت اقتصادی توانستند طی این سه دهه در جذب سرمایه گذار موفق باشند، گفت: این در حالی است که در کشور ما با وجود برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، نتوانستیم ثبات اقتصادی قابل قبولی را برای حل مشکلات اقتصادی ایجاد کنیم. به گفته وی، زمانی که برنامه چشم انداز بیست ساله تدوین شد از ۲۸ کشور خاورمیانه رتبه ۱۰ را به خود اختصاص داده بودیم و قرار بود ما دولت اول اقتصادی منطقه شویم، امروز پس از گذشت ۱۶ سال از تدوین این برنامه، رتبه ما تنزل پیدا کرده است و در جایگاه ۱۱ قرار داریم. اسدی با تأکید بر این که شورای شهر از کسانی که قصد سرمایه گذاری در شیراز دارند قطعاً حمایت خواهد کرد، گفت: استانداری فارس نیز افرادی را که قصد دارند در استان فارس سرمایهگذاری کنند و با مشکلاتی روبه رو هستند حتماً مورد حمایت قرار میدهد.
وی با تأکید براین که خروجی این جلسات نباید محدود به «نشستیم، گفتیم و برخاستیم» شود، تصریح کرد: علاوه بر آسیب شناسی و استفاده از اظهارات افراد صاحب نظر، نتایج این جلسات باید در اختیار شورای شهر، نمایندگان و دیگر مسئولان استان قرار بگیرد تا پیگیریهای لازم برای حل مشکلات صنعتگران انجام شود.
احد فتوحی، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی فارس نیز حمایت از کسب و کارهای کوچک را از راهبردهای این شرکت اعلام کرد و گفت: در این زمینه با اجرای برنامه های مختلفی نظیر حمایت از برگزاری دورههای آموزشی، تورهای صنعتی و نمایشگاهی، خوشههای صنعتی و کسب وکار، مرکز مبادلات پیمانکاری فرعی و فن بازار از واحدهای صنعتی کوچک و متوسط حمایت می شود.
وی با بیان این که در راستای تسهیل فرآیند سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی، علاوه بر اصلاح برخی فرآیندها، گام های موثری در بخش الکترونیکی کردن فرآیندها برداشته شده است، اظهار داشت: هم اکنون ۶۲ شهرک و ناحیه صنعتی در فارس راه اندازی و در قالب این شهرک های صنعتی بیش از ۷ هزار و ۴۰۰ قرارداد با سرمایه گذاران منعقد شده که در قالب این قراردادها ۳هزار و ۳۳۵واحد با اشتغال افزون بر۴۰ هزار نفر به بهره برداری رسیده اند و سایر واحدها در مراحل مختلف ساخت وساز قراردارند.
همت جوانان بارقه امیدی برای توسعه کسب و کارهاست اما ضرورت دارد مسئولان کلیدی هم حضور داشته باشند
در حاشیه این مراسم سهراب شرفی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس نیز ضمن خالی دانستن جای مسئولان استان در این همایش و همایش های مشابه گفت: حضور مسئولان در چنین برنامه هایی می تواند زمینه را برای دستیابی به گفتمان مشترک و یافتن راه حل برای مشکلات موجود هموار کند. وی با انتقاد از خلاء وجود متخصصان اقتصادی در نهادهای قانونگذاری و تصمیم گیری گفت: متأسفانه نگاه این نهادها بیشتر نگاه مطالبه گرانه از بخش خصوصی است تا این که نگاه حمایتی باشد.
شرفی با اشاره به این که گردهمایی تخصصی مدیران صنایع استان فارس و اولین همایش کوچینگ دانش محور با همت جوانان این مرز و بوم برگزار شده است، ابراز داشت: همت جوانان بارقه امیدی برای توسعه کسب و کارهاست اما ضرورت دارد مسئولان کلیدی استان و کشور هم در این همایش ها حضور داشته باشند و ضمن آشنایی با چالش های موجود، برای رفع آن ها اقدام و همکاری کنند. همچنین محمدیگانه از فعالان کسب و کارهای الکترونیک با اشاره به ضرورت توسعه صادرات مجازی در کشور گفت: در صورت حمایت از مجموعه های این چنینی و توسعه صادرات می توان به ارز آوری کشور کمک شایان توجهی کرد.
گفتنی است، این همایش روز گذشته با حمایت مجتمع ازمایشگاهی پرهام گستر فارس، درخشش کیمیای دانش، مرکز جهانی پرسونال برندینگ و کوچینگ تخصصی و سبزه سازان پارس ایمن و شرکت شهرک های صنعتی استان فارس با حضور بالغ بر 150 نفر از صنعتگران، تولید کنندگان، سرمایع گذاران، مدیران شرکت های دانش بنیان و نوآور در هتل بزرگ شیراز
برگزار شد.
منبع : http://khabarjonoub.ir